Avslutat min VFU

Idag är det söndag igen och jag ska inte på VFU imorgon men ska fortfarande lämna Izabella tidigare.
Det ska jag göra fram till jullovet och sen får vi se vad som händer.
Jag har skickat iväg papper till Burlövs vikariebank, mitt avtal med dem att få jobba som vikarie samtidigt som jag imorgon ska ringa Lomma vikariebank och sen hoppas att jag ska kunna få komma in i Malmö vikariebank eller få något jobb på förskola här i Malmö.

Varför avslutade jag då min VFU?
Jag avslutande min VFU för att jag kände att jag inte klarade av det längre. Jag gjorde det för min skull och jag känner att det är det rätta beslutet. Jag har hållit på med detta sedan 2013 och jag känner att nu släpper jag det. Vill jag i framtiden så kanske jag hoppar på det igen och fortsätter med de två sista praktikerna och examensarbetet. Nu ska jag dessa två dagar koncentrera mig på mitt montessoriarbete och se till att jag i alla fall blir klar med den utbildningen.
På onsdag blir jag förhoppningsvis bokad till Burlöv eller ja Åkarp är det förskolorna ligger och så jobbar jag så mycket jag kan fram till julen eller något.
Min handledare sa att jag måste vara ärlig mot mig själv och känna efter och just nu orkar jag inte pressen på allt. Tack vare sociala myndigheterna kunde jag inte koncentrera mig på mina uppgifter och saker och det fick mig att släppa allt. Jag hade enbart 27 hp kvar. Men jag vill inte göra dem. Jag har alla teorier klara men jag orkar inte leda ett arbetslag eller en barngrupp så som en förskollärare gör. Jag ska vara på “golvet” och ta hand om barnen. Jag kan nästan läroplanen utan och innan och vill jag koppla något till någon teori ja då lånar jag en bok och gör det. Jag klarar mig utan det administrativa. Jag är utbildad barnskötare och pedagog och klarar mig på det. Jag hoppas jag får en fast tjänst. Men i dagens läge så känner jag mig nöjd
Efter 8 års kämpande på den utbildningen och 27 hp kvar så känner jag mig besegrad. Och vad befarar soc så vill de fortsätta snoka i våra liv med hembesök. Men det tänker vi inte gå med på. De har gjort tillräckligt.
Nu får jag ge katterna mat. Busen ligger på bordet och väntar. Bjuder på en bild på honom från igår när han satt och väntade.

Ny vecka väntar och nya tag. Får se vad denna vecka har att bjuda på.

Arrividerci ciao/ Louise

Ett svar på ”Avslutat min VFU”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *