Bananpannkaka

Bananer är underskattade.

Är banan en frukt eller ett bär? Det är faktiskt ett bär, men man tror att det är en frukt. Bananer är bra för så mycket.

Banan är väldigt populär inom idrott och träning då banan ger mycket energi. En normalstor banan innehåller cirka 100 kalorier vilket gör banan till en perfekt måltid efter din träning. Det är viktigt för att kunna bygga upp och återhämta dina muskler till maximum. Och banan är ju enkelt att bara stoppa ner i väskan, för att sedan äta direkt efter träningen vilket är enkelt, smidigt och gott.

Banan främjar kroppens funktioner:
  • Bananer gör dig ett bättre humör
  • Stärker magens funktioner
  • Lindrar vid förstoppning och diarré med välgörande naturliga fibrer – Fibrerna hjälper även kroppen att få ut toxiner ur tarmkanalen
  • Ger en stabil energitillförsel
  • Kan att sänka blodtrycket
  • Kan minska risken för hjärtsjukdom och stroke

Jag brukar också göra bananpannkaka ofta: Det är enkelt, gott och billigt! Alla i familjen tycker att det är gott. Servera med lite kesella, grädde eller varför inte som en efterrätt med glass?  Mosa en banan och lägg i en skål, knäck i ett ägg. Vispa ihop och stek i kokosolja. Mums så gott det blir.

Man kan också göra bananpankaka i ugnen. Det är till och med ännu lättare än att steka. Mosa bananerna, blanda i ägg, sätt in i en form på 200 grader. Grädda i mitten i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna. kan serveras som kaka, bakelse eller en tunn pannkaka. Ett väldigt bra och nyttigt “godis” för barnen. Alla barn som jag har serverat har älskat detta! Servera med grädde och bär.

Om man känner av en mildare depression så är banan nyttigt för att hjälpa kroppen höja sina nivåer av serotonin. Bananer innehåller höga nivåer av tryptofan som omvandlas till serotonin i kroppen, som gör att man känner välmående; Är du på dåligt humör så kan det hjälpa att äta några bananer för att bli på bättre humör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *