Mina Kloka Små

Många frågade mig i dag på blogg eventet om min skilsmässa det var ett ämne som kom upp och jag har inget att dölja när det kommer till att jag och min man valde att gå skilda vägar efter 19 år tillsammans men något som de flesta frågar om är hur tar barnen det? Den frågan är lite självklar och absolut inte konstig. Alla barn är olika och de reagerar olika men våra barn var mer eller mindre förberedda inget vi tänkte på men de var det…

Jag minns när vi berättade för Evelina och Viktor att vi skulle separera vi satt på en av våra favorit restauranger i Cannes, Crystal beach som ligger precis vid vattnet vi tänkte berätta för dem på ett ställe där vi visste att de kände sig trygga och då vi skulle fira vår sista nyår på franska rivieran tillsammans som vi hade gjort de senaste åtta åren som familj så kände vi att platsen var väl vald men lite visste vi för när vi väl tar upp ämnet och börjar berätta för Evelina och Viktor så var deras reaktion inte alls vad vi hade räkant med, de sa…

“Ja men det visste vi ju redan mamma och pappa är ni färdiga nu vi vill gå och leka”

Så kan ni förstå oss där satt vi förberedda, nervösa och de visste redan och det kändes inte allas som någon nyhet för dem är de i chock tänkte vi men så var det inte heller jag vet så här på efterhand att de båda tyckte att det var lite skönt de ville inte bo med två föräldrar som bråkade hela tiden och det gjorde vi verkligen under det sista året vi bodde under samma tak.

Våra små är så kloka det är självklart att barn vill att ens mamma och pappa ska vara tillsammans för evigt men i det här fallet så gick det inte och våra barn vill inte heller ha två olyckliga föräldrar en skilsmässa är aldrig lätt men i bland kan det vara det absolut bästa beslutet för oss vuxna och för barnen det gäller att skapa nya rutiner som gör att de trots allt ser att vardagen funkar och som gör att de känner sig hemma på båda ställena som de nu ska bo på. Efter vår seperation och jag flyttade ut från vår lägenhet så fick jag ett så fint meddelande från min son som värmde ända in i själen han skrev via sin kusins snap chat…

“Jag älskar dig mamma. Du är den bästa mamman i världen. Du var den som lärde mig äta sushi. Du är den som tröstar och stöttar. Även fast du och pappa inte är ihop så älskar jag er ändå, det finns ingen favorit hos mig. Du är en så fin person.”

Här fick jag min bekräftelse på att jag hade fattat rätt beslut jag blev rörd till tårar så fina tankar och ord från en liten kille som är sju år gammal men jag vet att bråken tjafsen var värre och nu är allt lugnt igen vi kan äntligen umgås som vänner idag jag och min snart ex man utan bråk och fokus ligger nu enbart på barnen när vi är tillsammans min dotters ord var mamma vi är fortfarande en familj bara i en annan form jag håller så med henne vi är en familj men i en annan form jag kunde inte ha sagt det bättre. Så där har ni mina barns tankar runt vår seperation och idag är det som inget hade kunnat vara annorlunda man är otroligt anpassningsbar som människa även våra små…

Viktors Snap till mamma

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *