Detonation eller explosion

Hej bloggen
Har precis kommit ur duschen och sitter nu här vid datorn och ska dricka min cappuccino.  Skulle egentligen skriva ett annat inlägg idag men det får vänta tills imorgon. Skulle handla om mitt äktenskap.
dagens ämne som jag istället ska skriva om är hur spännande det är att bo i området där vi bor. Ja det är ganska intressant och spännande att bo i Malmö överhuvudtaget…eller kanske inte.
I flera veckor har vi haft polisen här flera gånger om dagen. Vi fick reda på att det finns två gäng på vårt område som verkligen hatar varandra och att polisen har sagt åt hyresvärden att klippa ner och ta bort buskar här för de gömmer vapen bland buskar och sånt annars. Nu har vi inte haft skjutningar på området sedan förra året men vi har det med jämna mellanrum. I alla fall tidigt i morse efter tre tiden vaknade jag av en jäkla smäll. Jag hade nästan precis varit på toa och somnar om. Slog upp Sydsvenskan och läste att det varit två explosioner borta i Fosie en stadsdel här i Malmö. Var förmodligen det som lät ända hit för vi har hört smällar från Rosengård och Värnhem som ligger tvärs över stan.

Imorse när jag då öppnade Sydsvenskan igen så läste jag att det hade varit tre explosioner. De två i Fosie och en precis utanför oss. Vår lilla affär med galler och allt hade blivit utsatt för sprängattentat. Okej. Max hörde det, jag hörde det för fönstret var öppet, katterna sprang iväg skräckslagna men Izabella och Xander sov igenom det. Polisen har varit här hela dagen och är nog fortfarande här.
Det är så spännande att bo i detta området. Vill man se en actionfilm eller bara ha tråkigt så är det bara att titta ut genom fönstret.
I november 2014 fick vi en 9 mm genom vår balkong för de sköt någon på gatan, för några år sedan blev två killar kallblodigt mördade. En i sin bil på bussgatan utanför vår gata och en vid barnens gamla förskola där vi i princip går dagligen. Det är hemskt. men det är som sagt många gänguppgörelser i vårt område.

Men nu är det dags igen att gå och lägga sig. Ville bara berätta om dagens spännande händelse.
Just nu känner jag bara att mitt förhållande är på väg att gå mot sitt slut. Jag ska försöka berätta om det utan att hänga ut honom för mycket.

På återseende. Arrividerci. Ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *