Fjärde advent


“När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran coh alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan”
Hoppas ni alla har haft en fin fjärde advent.
Kan ni tänka er att om fem dagar är det julafton och vi ska äntligen få fira med våra nära och kära.
Izabella har precis blivit frisk från något halsvirus (inte covid) hon fick någon luftvägskatarr eller något så hon kunde inte prata. Men har nu blivit frisk. Alla i familjen är friska.
Denna vecka som har gått var vi hos de sociala myndigheterna och de hade barnsamtal med Izabella, hon ville inte alls och jag förstår henne. På onsdag är det min tur att blotta mig inför dem.
Jag hatar att de ska snoka i våra liv. Det är faktiskt deras fel att jag fortfarande är gift då de i princip sa till mig att inte lämna in det slutgiltiga dokumentet till domstolen. Hade jag gjort det hade jag varit skild och bara sambo med honom. Klyftan mellan oss har blivit mycket större detta året och jag tror det faktiskt har mycket med pandemin att göra och så andra saker som har spelat in. Vi har växt i från varandra helt enkelt.

I veckan var jag även på två visningar en tidigt på morgonen men den lägenheten låg ganska långt ca 10 minuters gång till bussen och krångligt inbäddad i bostadsområdet och plus att där var en skottlossning med dödlig utgång tidigare denna veckan. Helt ofattbart att inget område i denna skitstaden kan vara skonat från gängkrig….som pågår i Danmark men har tydligen anknytning till Sverige också.
Nej där vill jag inte bo…inte på grund av skottlossningen utan för avståndet till bussen och in till stan.
Den andra lägenheten låg i samma område men det tog bara 2 minuter att gå till bussen där ifrån till den lägenheten så där hade jag kunnat tänka mig att bo. Men lägenheten är ganska liten med små rum. Men då jag så klart har skulder hos kronofogden så kommer jag ju inte få någon av dem som jag har tittat på och då min “kära” man vägrar släppa mig så behöver jag även där tacka nej till båda. Och med utan jobb så har jag ingen chans att ens kunna betala hyran då Malmö stad och förskoleförvaltningen inte vill anställa mig.
Jag kommer så klart att skriva till dem och ifrågasätta dem att det är diskriminering. Jag är utbildad barnskötare och pedagog med förskollärarutbildningen i ryggen. Men inte ens som barnskötare blir jag anställd. Helt sjukt. Jag måste hinna skriva klart lite till av mitt examensarbete och skicka det till läraren innan jul så hon har det innan betyget för VFUn kommer. Jag vill bli klar med det så har jag bara 12 hp kvar och det är praktikerna. Ska skriva det sista imorgon kväll.

Sen under julen ska jag skriva på mitt montessoriarbete så att jag kan skicka in det efter nyår och hoppas att jag blir godkänd i kursen och blir utbildad montessoripedagog. Jag har även ett annat arbete att lägga till saker och hoppas att hela kursen blir godkänd.

I veckan som kommer är det skolavslutning. Grabbarna slutar på tisdag och Izabella slutar på onsdag.
Jag har lovat henne att vara med de sista dagarna som en miniinskolning nu när hon varit borta så länge. Sen hoppas jag att jag får ett jobb. Ska se till imorgon att hon får göra provet i SO som handlar om privatekonomi istället för att åka med på gympan och matteprovet innan lunchen. Imorgon har hon bara svenska i princip hela dagen. Med undantag i matte och gympa.
Måste även ta mig ner till universitetet för att låna de två böcker jag behöver och sen skriva så fingrarna brinner i princip haha.

Fullmåne ikväll. Nog därför mannen beter sig som en…vad man nu ska kalla det.
Konstiga varelse det där. Kommer förmodligen att få ett surt mejl imorgon.
Blir så trött på honom.

Nu ska katterna få mat. Bilden är tagen denna vecka och detta är inget som händer ofta.

Arrividerci ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *