Första advent


“När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas att fira få advent”

Idag är det första advent och om två dagar är det första december vilket innebär att det är snart julafton och ett nytt år. Jag hoppas att nästa år blir bättre för mig. Jag kommer förmodligen vara klar med montearbetet innan jul så jag har ett par dagar på mig. Måste fråga på Orkanen om de kan hjälpa mig att få fram aktuell forskning på Montessoris arbete inom språkutvecklingen.

I dag flyttade även julen in så smått hos oss jag satte upp vår enda ljusstake i fönstret.
Någon julgran blir det nog inte då vi har två katter och det blir inte riktigt kul att ha båda i julgranen på nätterna. Jag litar på Busen men på Simba litar jag inte riktigt på. Hon är en riktig liten terrorist.

Renovering pågår.
Vår lägenhet är blå och jag skojar inte. Den är grön också för den delen.
Mannen fick för sig en dag för ett par år sedan att måla om hela vardagsrummet – blått både i tak, väggar och dörrkarmar. Även halva hallen blev blå och andra halvan blev grön.


Första bilden hur det såg ut innan målningen. Bilden under work in progress.
Bilden när hallen var färdigmålad vid ytterdörren. Taket i vardagsrummet som idag är vitt.
Och den sista bilden resten av hallen.
Det var fint då men nu behöver lägenheten en renovering och jag har börjat med dörrkarmarna att skrapa dem från färg och det ska målas sen. Ska väl i slutet av veckan beställa en renovering av vardagsrummet. Det behövs.  Mannen sa att han ska renovera hallen. Ny tapet ska läggas där.

Igår var vi hos mina föräldrar och firade Izabella, mig och Xander. Det var två som saknades igår.
Max som var hos sin farmor och farfar och så min syster som har varit i karantän då hon har haft covid och hon är fullvaccinerad. men det hör inte hit.

På tisdag är det åter igen ett besök hos de sociala myndigheterna då Izabella ska prata med utredarna. De ställer sig frågan om hon verkligen kommer kunna bo hemma då de är så oroliga över hennes hälsa och utveckling både i skolan och hemma. Jag har bara hört positiva saker från skolan så jag vet inte varför de muppar om det och sen så om utvecklingen hemma var förmodligen för att vi inte ville ha dem på hembesök.
Om det blir aktuellt med att hon ska få en stödfamilj eller något så har jag en del kandidater som gärna ställer upp. Allt detta för att hon har mycket frånvaro. Men jag tror och hoppas att hon inte hamnar hos en annan familj där hon inte känner sig trygg. Dessuton så har jag läst att de alltid först kollar i barnets omgivning om någon där kan bli stödhem. Vi ska även pusha på dem att hon ska börja rida och att de ska lägga ut de pengarna för de vill ju att hon ska utvecklas och djur har den tendensen.
Önskar jag hade råd att rida igen.

Jag och Alexa vann 5 pris 1995.
Men nu ska jag sluta babbla. Dags att fixa lådor och sen läsa.
Dags för ny vecka igen med nya möjligheter. Ska försöka blogga dagligen också.

Arrividerci ciao /Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *