Framtida arbeten

Framtida möten

Tack finaste Anne för dagens möte om framtida samarbeten.  Jag tror aldrig jag har varit så koncentrerad som idag. Snart kan ni följa mig på bloggen med ny tappning där även min Instagram Fit Mom Sweden nu är länkad.  Ni kommer få läsa om varför träning med barn är så viktigt.  För mig varför träning är viktigt för oss alla & mycket annat. Nu lämnar jag Uppsala med ett leende

Ovan bild är taget i konferenslokalerna som Blogbiz bloggportal befinner sig på. Innan vi klev in i kontoret för Blogbiz var vi på besök huvudkontoret för Exodox AB Factory. Det är ett företag som blogbiz bloggportal samarbetar med och som jag kanske senare kommer samarbeta med.

Detta visste du inte om Uppsala

Uppsala ligger på Uppsalaslätten och stadens centrum ligger på bägge stränderna av Fyrisån. Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Uppsala var förut också Sveriges huvudstad innan Stockholm. Kungafamiljen bodde då på Uppsala slott som är centralt i Uppsala på en hög kulle omringat med vackra träd och natur.

Namnet Uppsala

Stadens tidigaste namn var Östra Aros, där Aros (det ursprungliga namnet) betyder åmynning och syftar på Fyrisåns utlopp i Mälaren. Östra tillades för att skilja orten från Västra Aros (Västerås). Orten Uppsala  låg norr om Östra Aros och den var från 1164 säte för ärkebiskopen. När ärkebiskopssätet ungefär 1273 flyttades till Östra Aros följde namnet Uppsala med och Östra Aros blev Uppsala. Den ort som förut hade namnet Uppsala fick heta Gamla Uppsala.

Historia om Uppsala

Dagens Uppsala hette tidigare Östra Aros, och det nuvarande Gamla Uppsala hette då Uppsala (Ubsala, Upsalir, med flera stavningar). Mälarfjärden Ekoln sträckte sig vid den här tiden fram till Östra Aros, som var Uppsalas hamn. Östra Aros kom att ta över namnet Uppsala i samband med att ärkestiftet flyttades på 1280-talet. Vattenvägarna via Stäket och Ekoln från Mälaren norrut gjorde tidigt platsen till knutpunkt för handel med framförallt pälsvaror från skogsområden norrut och inåt landet. Uppsala domkyrka invigdes år 1435.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *