Frukost, dagens viktigaste mål.

Frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en fattiglapp. Har ni hört det förut? Är det någon som följer det? Jag försöker göra det och det går oftast bra. När man är sugen på kvällen kan jag äta lite turkisk yoghurt med valnötter och hallon och det dämpar då sötsuget bra.

Oftast är jag sugen för  att jag är trött, så det bästa för mig är att gå och lägga mig. Det kan dock vara svårt om man har mycket kvar att göra eller om man vill titta på någon film och då gäller det att man har någonting gott att äta istället för godis eller glass.

Här kommer lite olika tips på frukostar som du kan äta som en kung. Det här är mina favoriter.

Gröt utan ägg

Ingredienser
1,5 dl havremjölk
3 msk kokosmjöl
0,5 dl riven kokos
1 krm himalaya salt
2 krm kanel
1 krm kardemumma

Gör såhär
1. Vispa ihop kokosmjöl tillsammans med 1 dl mjölk, tillsätt sedan 0,5 dl mjölk och låt det sjuda lite under omrörning.
2. När den har tjocknat lite (efter ca 2-3 min) tillsätt riven kokos samt kryddning.
3. Vispa ner kryddorna och servera gröten med bär och raw äppelmos med dadlar och chiafrön.

Granola med saffran och vanilj

Ingredienser 
1 äggvita
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl riven kokos
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solroskärnor
2 dl krossade cashewnötter
1 msk kokosolja
2 krm vanljpuvler
2 pkt saffran
1 nypa salt
honung (om man vill)

Gör såhär 
1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitan tills den är bubblig.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna en bunke, rör om ordentligt så det kommer saffran överallt. Blanda ihop med äggvitan.
3. Tillsätt kokosolja och krama runt den i ”smeten” med fingrarna. Tillsätt sötning om du vill då jag körde utan och det blev supergott men är man van vid söta granola så kommer man nog vilja ha i lite honung.
4. Fördela klumparna på en plåt och rosta i ugnen i ca 20 min. Titta till den med jämna mellanrum och rör om försiktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *