Hemmagjorda karameller

Hej bloggen

Helgen har gått och som vanligt gick den för snabbt. Men det blev ändå sovmorgon idag då yngsta barnen har studiedag från skolan. Äldste grabben har skola via distans på måndagar resten av veckan är han i skolan. Imorgon har det bageri/konditori hela dagen.

Förra tisdagen kom han hem med hemma gjorda karameller. De har tydligen ett marmorbord på skolan. Han sa att det blev sjukt varmt. berättade för honom att förr i tiden (Alla vi som sett Kajsa Kavat vet att hennes mormor gjorde polkagrisar och sålde på torget) gjorde detta för att sälja på torget.


Fint förpackade.

Resultatet av karamellerna.

Kakor

Han brukar komma hem med kakor och annat gott med jämna mellanrum. Vissa som de har bakat på dagen och andra som inte blivit sålda. Gratis kakor är aldrig fel. Jäkla klyddande att få ut dessa bilder fik öppna upp mobilen och få ut minneskortet för att kunna få fram dem.

Söka jobb

Innan behövde jag bara koppla laddarsladd till datorn men det gåt tydligen inte längre. Märkligt.
Har även hunnit söka ett jobb idag och lagt in aktivitetsrapporten på Af´s hemsida. Alltså jag måste ha ett jobb pronto.

Ska även mejla vår husvärd om vår torktumlare. Alltså vi har redan haft en tekniker här uppe då vår tumlare tog evigheter på sig att få tvätten torr. Man sätter den på två timmar och det tar säkert 6 timmar (nej jag överdriver inte) innan tvätten var torr. Så teknikern kom. Gjorde något med den och helt plötsligt när jag ska rensa filtret längre ner möts jag av en sjö av vatten som egentligen ska hamna i kondensorhållaren. Men tjena liksom.

Vad hände där? Så ska det inte vara. Men suck. Jag hoppas då att vi får en ny tumlare som faktiskt gör tvätten torr på den tiden som den är inställd på. Sist fick vi stå och fylla ett halvliters glas med sked och allt det vattnet som egentligen skulle vara i behållaren fick vi ihop 1½ liter vatten i en cola flaska. Helt galet.

Alltså jag menar på riktigt.  När dagens tvätt är klar så ska här fyllas ännu mer vatten.
Jippi. Eller ja. Dottern gör det för hon tycker det är roligt haha.
Men ändå. Blir så trött.

Nåja ska gå ut snart och göra ett ärende och fundera på hur jag ska komma vidare i mitt montessoriarbete som ska lämnas in till handledaren på söndag. Jag känner att jag fastnat och sen mejlat min handledare 2 gånger om detta utan att få svar. Får väl mejla henne igen och skicka med länken till arbetet. Vet inte om man måste göra det varje gång man jobbar i Drive? Någon som vet?

Moder natur måste verkligen vara snurrig. Maskrosor den 10 april. Vi här nere i söder brukar få maskrosblommning i maj-juni någon gång.
Det är fint väder i Malmö idag och jag ska väl snart ta mig ut och införskaffa lite D-vitamin medan jag går till bussen. Längtar tills vi får riktigt varmt så man slipper alla tjocka jackor.

Arrividerci. Ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *