Hösten är här

Vi har visserligen haft några fina dagar de senaste dagarna. Det var nog bara i onsdags det regnade och sen var det fint väder.
Jag har varit med Izabella i skolan hela denna veckan som varit. Ska vara med henne ett par dagar till denna veckan. imorgon blir det hela dagen sen på tisdagen ska vi tillbaka till Cereb för genomgång av övningarna som hon gjorde och på torsdag blir det uppföljning med skolan. När jag var med i skolan gick det jättebra och när vi var på utvecklingssamtal nämnde hennes lärare att hon kommer få gå i skolan mellan 8.15-12.00 vilket är 2 timmar mindre än när hennes klasskompisar slutar och de kommer se till att hon får göra de viktigaste ämnena så hon kommer ifatt.

Izabellas klasskompisar började prata om hajk och hon ville följa med fredag till lördag. Hon har varit sjuk så hon har inte varit på scouterna denna terminen. Men hon ska dit på onsdag och fortsätta så länge hon vill.
Vi fixade att hon skulle vara med eftersom det bara var ett dygn, knappt det. Scoutledaren tyckte inte riktigt om idéen då hon de andra gångerna har fått hemlängtan. Men hon fixade det galant.
De hade superhjältetema denna gången och alla fick ett märke.

De fick även en lägerbok med olika sånger i och böner. Ja det är kyrkan som fixar detta men det är inte något religiöst jox utan det tillhör det svenska scoutrådet. När jag gick på scouterna som barn hette det SMU och idag heter det Equmenia scouterna. Det är helt galet att jag var lika gammal som Izabella när jag började på scouterna och har varit på en del läger. Idag kallas det tydligen för hajk.
Finns en jättefin bön som jag helt glömt bort och nej jag är inte troende.

Scoutbönen
“Käre far i himlen, tack att jag finns till.
Hjälp mig leva riktigt, göra det du vill.
Lär oss här på jorden, tycka om varann.
Låt oss få en framtid, skyddad av din hand.
Amen”
Den läste vi varje gång vi skulle sluta för kvällen och det är en helt vanlig scoutkår där man gör helt vanliga saker och man lär sig tälja och andra viktiga saker för att klara sig ute i skogen och när man campar.

Nu är denna söndagen snart över och jag ska hänga lite tvätt och sen är det dags för sängen. Ska vara med Izabella i skolan imorgon också.
Arrividerci ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *