Montessoriarbete inskickat

Idag har jag suttit hela dagen i princip hela dagen och skrivit det sista av mitt montessoriarbete. Skickade in det till min handledare så hon ska läsa det och kommentera på onsdag. Kommer förmodligen behöva skriva mer men det skulle in idag så det var eld i baken hela dagen. Men jag blev så gott som klar.


Nu har jag ett annat arbete som jag ska ändra lite på och sånt och skicka in till min lärare.
Är mycket nu när sommaren närmar sig och kurser ska knytas ihop. Detta arbete ska in i början av maj och sen den 18 maj ska jag opponera. Sen är utbildningen slut och klarar jag arbetet så är jag utbildad montessoripedagog.

Ett av Maria Montessoris citat.
Jag har alltid varit fascinerad av denna pedagogiken och idag kan jag ångra lite att jag inte visste mer om denna när mina barn var små. Men idag vet jag mer om den och lyfter den för barnen skola då den pedagogiken är fantastisk. Visst får den mycket kritik men…wow vilket material det finns.
I något inlägg ska jag visa det material som jag har gjort under mina fyra terminer i montessoriutbildningen. Måste bara köpa lamineringsfickor först och fixa till dem. jag är så stolt över mitt hemmagjorda material. Jag får hoppas jag får chansen att använda det någon dag.

Jaha ny vecka imorgon då. Fick reda på att två elever i Izabellas klass har testat positivt i covid-19 så de ska plugga hemifrån denna vecka som kommer. Sen får vi se hur det blir veckan därpå. Tror dottra är nöjd att få vara hemma och sitta framför skärmen hela dagen. Ska ju ha datorn hela veckan under skoltid så det blir ju intressant för mig som har lite att göra. Ska springa till skolan imorgon och hämta böcker. Ja det får ju helt enkelt bli med dra maten. den är med mig i princip överallt.

Personligen hatar jag att ha lektion via datorn för det känns som jag pratar med mig själv.
Jag ska opponera via zoom i maj och vi hade examination via zoom i januari. Saknar att gå fysiskt i skolan.
Men detta är förmodligen min sista utbildning. Nu hoppas jag på ett jobb som pedagog i vanlig förskola(Reggio Emilia) eller på en Montessoriförskola för nu är jag snart utrustad och beredd att ta mig an alla mysiga material inom denna fantastiska pedagogik.

På återseende. Arrividerci ciao / Louise

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *