Och hur tusan ska det gå till?

Du ska minsann ha ett jobb denna vecka. Det fick jag höra från mannen idag.
Han orkar minsann inte jobba arslet av sig(förståelig) men sa i början av vårt förhållande att hans kvinna ska minsann inte behöva jobba. Well efter 22 år tillsammans och tre barn senare så låter det annorlunda.  Det är både det ena och det andra och det tredje. I detta läget kan jag tänka mig att lämna in skilsmässopapperna så vi kan gå vidare ensamma, men icke det vill han inte.
I helgen – i söndags var vi hos hans föräldrar och hans mamma sa rakt av att jag borde slängt ut honom redan innan vi skaffade barn tillsammans. men nu är det som det är och hon sa att jag borde skicka in en skilsmässoansökan varpå jag svarade att då slänger han ut mig från vår lägenhet.
Enligt min man så måste jag skaffa mig ett jobb denna veckan vilket är ganska omöjligt. Han sa att jag ska ta jobb som barnvakt. Vilket jag sa rakt av att det är uteslutet för jag vill inte jobba i en familjs hem och dessutom så ska man ha något vid sidan om då “barnvaktsjobb” oftast är extrajobb.

Och jag är definitivt ingen Mary Poppins med en stor magisk väska och ett talande paraply.
Jag tror inte jag skulle passa som barnvakt ändå så….och jag har inga studier eller så heller .
Han tycker minsann att jag ska ta vilket jobb som helst och struntar i att i de flesta jobb ska man antingen ha
utbildning eller erfarenhet.
Han menar också på att får jag ett jobb denna veckan kan jag ta upp detta på förhandlingarna och visa soc att nu kan jag minsann se till att vi har råd att Izabella kan börja på någon fritidsaktivitet. Det är tydligen det som de också hänger upp sig på det är bland annat därför hon  är placerad.

Jag skulle vilja av nyfikenhet veta hur många som läser denna blogg vars barn har fritidsaktivitet och vad för fritidsaktivitet de håller på med samt hur ofta? Är ni ensamstående, jobbar båda parter i familjen alt. enbart en part i familjen (en som är arbetssökande och den andra jobbar)?
Vad jag vet så är det inte många i min dotters klass som har en fritidsaktivitet trots att båda föräldrarna jobbar. Jag anser att det inte är ett måste. Eller är det ett måste?
Jag blir bara irriterad på mannen som ska föreställa min äkta hälft. Och många frågar sig säkert åter igen om varför jag är tillsammans med honom. Svaret är enkelt.
Jag har inget jobb och har därmed inte råd att flytta och är därför fast med honom.
Så jag funderar på Hur tusan ska jag kunna få ett jobb denna vecka?
Det är ju inte direkt så att arbetsgivarna står på rad och skriker och drar i mig.
Jag hade hoppats att bloggen skulle kunna generera lite pengar men jag har inte många läsare och jag är ingen duktig influenser så jag hoppas att jag får ett jobb snart.
Ingen som jobbar på förskola i Malmö eller kranskommunerna(Svedala, Lund, Vellinge där det är lätt att ta sig till) som behöver barnskötare eller pedagoger. Jag är desperat och jag behöver ett relativt bra betalt heltidsjobb helst idag som senast nästa tisdag.

Ja jag är kräsen men jag har inte spenderat flera år att studera inom pedagogik och inte få något jobb som pedagog/barnskötare.
Men jag vill bara ha ett jobb så jag slipper hänga på mannen som anser att jag har blivit en parasit då jag inte har jobb. Han anser att han inte har råd att försörja oss ensam vilket jag kan hålla med honom om. Men det är dyrt att ha barn och dessutom så har han dyra hobbies. Och då finns det bara en sak att göra i mina ögon och då slipper han försörja mig och de äldre barnen och då har han råd med allt han vill ha. Men det örat vill han som vanligt inte lyssna på.
Det är svårt att leva med en man som är så jäkla negativ som honom. En man som inte inser att vi två är inte menade för varandra vilket hans mamma har sagt också.
Att banka vett i en man vars huvud är så tjockskalligt och att han även har selektiv hörsel och skiter i att lyssna på andra är bara skrattretande.
Jag lovar att när jag fått ett jobb, fått hem min dotter och fått renoverat lägenheten som ska påbörjas vilken vecka som helst så kommer jag att lämna honom.
Jag hoppas det blir snart.  Så min fråga är: Hur tusan ska det gå till att jag får ett jobb denna vecka? Den är ju snart slut. Vill bara skrika för jag blir galen.

Arrividerci ciao/ Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *