Sista april och jag känner mig kränkt

Hej bloggen

Idag är det valborgsmässoafton. Ikväll är det dags att gå på majbål för att sjunga in våren och sommaren. Men just det, inställt detta året också. Men å andra sidan hade vi behövt ta buss för att ens komma till en majbrasa. Jag gillar inte stå ens där och kolla och få all rök på mig. Jag gillar inte att tvätta. Räcker med att jag får tvätta jackor och kläder när Izabella varit på scouterna.

Får bli en bild med en brasa och en fin bakgrund med sjö och lite skog.

Vad händer annars då?
Denna veckan hade jag möte med rektor, specialpedagog och dotterns lärare. Vi diskuterade om hennes närvaro i skolan och hur vi skulle se till att hon trivs och att gå på sina lektioner. Vi kom på åtta punkter men en vill hon stryka för den tycker hon är oresonlig. Hon vill så gärna ha sin mobil på bänken för att hon känner sig säker med den medan specialläraren tycker det är falsk trygghet så vi får se hur vi ska lösa det.
Mötet gick bra i alla fall och det känns kanske lite tufft att skriva avtal med ett barn men hon måste gå på lektionerna och jobba på. Om hon inte gör det skulle hon behöva gå om fyran och det är det sista hon vill inte jag heller för den delen. Vet själv vilket helvete jag hade när jag gick om en klass som barn. Förlorade alla mina klasskompisar och blev mobbad på köpet under hela grundskolan. Inte så roligt.

Om två veckor har vi ytterligare ett möte och då med en psykolog på ett ställa för att se om dottern har ADD. Hon har en del kriterier för det. Och det blir bra att få det svart på vitt om det är så.  Och då får hon mer hjälp i skolan än det hon har nu. Men de gör ändå så mycket för henne redan och hon jobbar på. Det är bara 27 skoldagar kvar eller ja sista veckan är det nog inte en riktig skolvecka. De ska ha klassens dag städa klassrum och så. Jag har redan fått Xanders veckoschema för sista veckan. helt galet. Om en dryg månad slutar han i grundskolan. Och jag kommer vara mamma till ytterligare en gymnasieelev.

Avslagsmejl
Denna vecka  fick jag även mejl från jobb som jag sökt. Okej. Jag är utbildad barnskötare och sökte jobb som detta i vikariebanken. Jag fick svaret att “De läst min ansökan och de kommer inte att gå vidare med mig denna gången”. Sådana mejl får jag i princip dagligen oavsett om det är som pedagog, barnskötare eller något annat inom barnomsorgen. Jag söker det jag är utbildad till men utan resultat och jag känner mig dissad. Funderar på vad som är fel och vad jag gör för fel. Tycker att jag ska bli erbjuden jobb för jag är faktiskt utbildad barnskötare och pedagog. Det bästa med Malmö är att söker man som förskollärare så anställer de  en som pedagog. Det för att jag läst 120 hp i pedagogik. Men inte ens som det blir jag anställd.
Man blir så himla bitter och inte heller får man stöd hos Arbetsförmedlingen, lönt ens att de finns.
Jag är absolut inte bitter men det känns surt att få avslag dag efter dag och jämt behöva vända på varje krona och prioritera det som man behöver köpa.

Väntar även på att CSN ska ta tummen ur och komma fram med ett beslut om jag kommer att få studiemedel för denna termin eller inte. De ville ha särskilda skäl och det är tydligen en avdelning för sig och jag vet inte alls hur lång tid detta tar. Blir så trött på allt. Så nu har jag spytt lite galla. Diskuterade ett och annat med mannen tidigare. Blir bara så arg på de prioriteringar som han gör. har man snart varit tillsammans i 21 år så får man tuppjuck på varandra. Det är bara så.

Nu är det snart dags att hämta hem dottern från skolan. Var fint väder innan men tydligen ska det regna en skvätt som det gör varje valborg visst är det så. Det slår aldrig fel men eftersom det inte är någon majbrasa ikväll eller något festande i parkerna så spelar det väl ingen roll vad för väder det är. Bara det är uppehåll tills vi kommer hem.
Glad valborg på er och så ser vi fram emot en ny månad.

Arrividerci ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *