Fantastisk dag i vackra Lysekil cykeltur, glada barn & skaldjursfrossa 🦀🙌🏼💙💛😃
Gör din egen skaldjursplatå. Här följer ett gott recept:
Krabbor, räkor, havskräftor och ostron serveras med schalottenlöksvinägrett, yuzumajonnäs och Rhode island.
2 | krabbor |
1 kilo | räkor, med skal |
8 | havskräftor |
12 | ostron |
2 | citroner |
Vinägrett:
Skala och finhacka löken och lägg i en skål. Tillsätt vinäger och socker.
2 | schalottenlökar |
1 dl | vitvinsvinäger |
0,5 tsk | strösocker |
Yuzumajonnäs:
Vispa samman äggula och senap. Droppa i oljan försiktigt under vispning tills du får en fast majonnäskonsistens. Vispa i yuzusaft, sesamolja och salt. Strimla citronmelissen och rör i.
1 | äggula, stor eller 2 mindre |
0,5 tsk | dijonsenap |
2 dl | rapsolja |
1 msk | yuzu, eller limesaft |
1 krm | salt |
0,5 tsk | sesamolja |
0,5 kruka | citronmeliss, eller koriander |
Rhode island:
Vispa ihop majonnäs, chilisås, konjak, senap, socker och salt. Vispa grädden fast och vänd i.
1 dl | majonnäs |
3 msk | chilisås, stark |
1 tsk | konjak |
1 tsk | dijonsenap |
2 krm | strösocker |
1 krm | salt |
1 dl | vispgrädde |
Lägg upp skaldjuren. Servera med såserna. Klart!
#svensksommar #grundsund #lysekil #smögen #marstrand #västkusten #sverigesriviera #family #perfectday