Fantastisk dag i vackra Lysekil cykeltur, glada barn & skaldjursfrossa đŠđđŒđđđ
Gör din egen skaldjursplatÄ. HÀr följer ett gott recept:
Krabbor, rÀkor, havskrÀftor och ostron serveras med schalottenlöksvinÀgrett, yuzumajonnÀs och Rhode island.
2 | krabbor |
1 kilo | rÀkor, med skal |
8 | havskrÀftor |
12 | ostron |
2 | citroner |
VinÀgrett:
Skala och finhacka löken och lÀgg i en skÄl. TillsÀtt vinÀger och socker.
2 | schalottenlökar |
1 dl | vitvinsvinÀger |
0,5 tsk | strösocker |
YuzumajonnÀs:
Vispa samman Àggula och senap. Droppa i oljan försiktigt under vispning tills du fÄr en fast majonnÀskonsistens. Vispa i yuzusaft, sesamolja och salt. Strimla citronmelissen och rör i.
1 | Àggula, stor eller 2 mindre |
0,5 tsk | dijonsenap |
2 dl | rapsolja |
1 msk | yuzu, eller limesaft |
1 krm | salt |
0,5 tsk | sesamolja |
0,5 kruka | citronmeliss, eller koriander |
Rhode island:
Vispa ihop majonnÀs, chilisÄs, konjak, senap, socker och salt. Vispa grÀdden fast och vÀnd i.
1 dl | majonnÀs |
3 msk | chilisÄs, stark |
1 tsk | konjak |
1 tsk | dijonsenap |
2 krm | strösocker |
1 krm | salt |
1 dl | vispgrÀdde |
Â
LĂ€gg upp skaldjuren. Servera med sĂ„sÂerna. Klart!
#svensksommar #grundsund #lysekil #smögen #marstrand #vÀstkusten #sverigesriviera #family #perfectday