Skaldjur och Lysekil

skaldjur och lysekil

Fantastisk dag i vackra Lysekil cykeltur, glada barn & skaldjursfrossa 🦀🙌🏼💙💛😃

Gör din egen skaldjursplatå. Här följer ett gott recept:

Krabbor, räkor, havskräftor och ostron serveras med schalottenlöksvinägrett, yuzumajonnäs och Rhode island.

2 krabbor
1 kilo räkor, med skal
8 havskräftor
12 ostron
2 citroner

Vinägrett:
Skala och finhacka löken och lägg i en skål. Tillsätt vinäger och socker.

2 schalottenlökar
1 dl vitvinsvinäger
0,5 tsk strösocker

Yuzumajonnäs:
Vispa samman äggula och senap. Droppa i oljan försiktigt under vispning tills du får en fast majonnäskonsistens. Vispa i yuzusaft, sesamolja och salt. Strimla citronmelissen och rör i.

1 äggula, stor eller 2 mindre
0,5 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
1 msk yuzu, eller limesaft
1 krm salt
0,5 tsk sesamolja
0,5 kruka citronmeliss, eller koriander

Rhode island:
Vispa ihop majonnäs, chilisås, konjak, senap, socker och salt. Vispa grädden fast och vänd i.

1 dl majonnäs
3 msk chilisås, stark
1 tsk konjak
1 tsk dijonsenap
2 krm strösocker
1 krm salt
1 dl vispgrädde

 

Lägg upp skaldjuren. Servera med sås­erna. Klart!

#svensksommar #grundsund #lysekil #smögen #marstrand #västkusten #sverigesriviera #family #perfectday

Lämna ett svar

Till startsidan