Sommarlov

Hej bloggen
“Mitt sommarlov vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli då är man ledig hela långa dan.”
Så kom äntligen dagen som jag tror att alla barn i skolan har väntat på att gå på sommarlov.
I fredags var det skolavslutning för Malmö och Lund.
Max åkte iväg till sin skola i Lund och hade avslutning med sin klass. Det är helt sjukt att han tar studenten nästa år. Dags att börja spara så vi kan ha något studentmottagande.
Izabella och Xander hade ju också avslutning i fredags. I vanliga fall har deras skola avslutning i kyrkan som ligger ett stenkast från skolan. Men på grund av pandemin så har avslutningarna varit via meet.
Så också detta året fick F-8 titta på avslutningen via detta och även föräldrar hemifrån medan nian fick vara i kyrkan med 23 föräldrar resten fick titta på länk från klassrummet. Jag satt naturligtvis i kyrkan för detta året kom med en överraskning.

Det var en fin avslutning och vi sjöng naturligtvis två psalmer. Sen fick vi se lärarna på skolan göra Jerusalema och jag tycker det är så sjukt mäktigt och se hur många skolor och förskolor som gjort detta nu under detta året.  Man får ju röra på sig och man får ha roligt.
Vi som satt i kyrkan samt föräldrarna i nians klassrum fick vara med när eleverna skulle avtackas och vissa fick stipendier.  Detta året fick Xander ett då han har kämpat med sina studier hela året. Det blev ett diplom och ett presentkort på 500 kronor på Emporia i Malmö.

Ni kan ju tänka er att han blev överraskad av detta och jag kan inte vara mer än så stolt över honom.
Det är fortfarande overkligt att han har slutat i nian. Min store kille. I augusti bär det av till Lund och handels som  lärling. Det kommer bli sjukt intressant för honom. Nu har jag bara ett barn kvar i grundskolan.
Och om drygt en månad så har jag varit mamma i 18 år. Det är helt galet. Tyvärr så kan vi inte fira honom här hemma då min familj inte är välkomna här . Det är mannen som har bestämt det då han inte är välkommen hem till dem. Kanske jag berättar någon gång om varför det blivit så. Jag är så ledsen över detta.
Men vi hittar alltid ett sätt att fira på. Vi delar upp det. Trist att det blivit så men vad mer ska man göra.
Jag har i alla fall bestämt mig för att skilsmässolapparna ska in i veckan.
Denna bilden är tagen häromdagen när det var så varmt.
Simba var jättevarm och med tanke på att vi har problem med ventilationen (ja hyresvärden vet om det) så får vi ha alla fönster öppna på sommaren för att det ska bli tvärdrag.

Det var väl allt jag hade att rapportera idag. I veckan blir det stranden och så ska jag fixa schema för mina examensarbeten och ett samtal med arbetsförmedlingen för nu få de faktiskt hjälpa mig med antingen mitt cv och personliga brev eller fixa ett jobb till mig.
Sökte en tjänst på en Montessori förskola i Lund. tredje gillt har redan varit på intervju där två gånger. Ska börja jobba med attraktionslagen så jag lånade denna boken på biblioteket. Hoppas jag kan attrahera mina drömmar att bli verklighet.

Nu dags att duka och äta middag. Ska försöka blogga oftare nu men jag tycker det är trist när man inte har så många läsare.
Vad vill ni läsa om? Vad vill ni att jag ska skriva om?

På återseende. Arrividerci ciao/ Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *