Super-Charlie är tillbaka

Han är tillbaka. Pojken med superkrafter – Super-Charlie och rymdvalpen. Detta är den elfte boken om super-Charlie och hans familj.

Jag fick hem ett  signerat exemplar av denna bok som är skriven av Camilla Läckberg. Då jag inte har så små barn längre så tyckte jag ändå det var jättespännande att få hem denna boken och läsa den.
Som snart utbildad förskollärare och att jag snart ska ut på VFU ser jag fram emot att läsa denna underbara boken om Charlie för mina “barn” på vila eller på samlingen.
Camilla Läckberg är en av världens största deckarförfattare men skriver även böcker för barn. Jag kom i kontakt med Super-Charlie första gången jag var ute som vikarie på en förskola.

Det är viktigt att barn får höra sagor redan i förskoleåldern men även av sina föräldrar som små och med barns stora fantasi är det roligt att få höra om barn med superkrafter. Charlie har många olika superkrafter som kan vara bra i många olika situationer. På förskolan leker barn ofta att de kan flyga eller har en röntgensyn så de kan se omöjliga saker. Att de kan vara starka och lyfta en stor sten.
Det är viktigt för barnen att kunna utvidga sin fantasi och vad är inte en bok om Super-Charlie som har alla dessa krafter.

I boken får vi följa Charlie och hans familj som hittar en hund på sin farstutrappa. Men det är inte vilken hund som helst utan en lila hund. Hon älskar korvmackor och bajsar lila. Dessutom ylar hon mot månen varje natt. Det är något skumt med hunden tycker Charlie då hon förvandlas till en alien. Med hjälp av sin lillasyster Polly löser de tillsammans mysteriet.

Camilla Läckberg är ambassadör för Barncancerfonden och denna uppgift bär hon med stolthet..
Hon skänker 10 % av  sina intäkter till att hjälpa forskningen framåt i barncancer.
Det tycker jag är bra då barn och cancer inte hör ihop.

Nu kan just du köpa ditt eget ex av Super – Charlie och rymdvalpen på Adlibris.
Denna bok passar för barn mellan 3-6 år men även vuxna och äldre barn kan läsa den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *