Tredje advent och en helt okej vecka

En vecka kvar till julafton.

När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor och har ett fasligt styr.

Tredje advent och nästa vecka är det julafton.
Idag har jag skrivit en sida om omsorgetisk ledarskap som skulle in ikväll.
Jag fattar fortfarande inte riktigt vad det innebär för denna kursen har varit väldigt luddig. Omsorg är ju något vi visar barn och våra medmänniskor varje dag och dessutom visar jag omsorg till barnen på förskolan när jag jobbar. Och att referera från engelska till svenska är ganska jobbigt.
Och jag gillade inte ens denna kursen alls.
I torsdags hade vi första tentan – gestaltning och alla skulle prata i diskussionen vilket några där i bland inte jag gjorde. Jag hatar att prata i stora grupper. Får hoppas man blir godkänd. Vill inte göra om det. I nästa tenta ska vi göra en mindmap. Dessa har jag aldrig förstått mig på.

I onsdags kom även betyget om än en vecka för sent på förra kursen. Vi hade ju salstenta och jag var helt säker på att ag skulle behöva göra om den. Men när jag öppnade sidan där vi fick se våra betyg så fick jag en överraskning. Jag blev godkänd. Så himla gött. Brukar alltid annars behöva tenta om i alla kurser. Men denna klarade jag ändå galant.

Det trodde jag faktiskt inte men tydligen var det tillräckligt bra eller så vet jag inte.
I fredags var jag hos tandis och jag fick reda på att många tänder måste lagas och någon måste förmodligen dra ut. En måste rotfyllas och så måste jag till tandhygienisten. Detta kommer gå på så pass mycket pengar som jag tyvärr måste gå till socialtjänsten och be dem hjälpa mig. Tur man ändå har kontakter där som jag ska be att hjälpa mig komma i kontakt med en handläggare på ekonomi. Inte för att jag vill utan för att jag inte har råd att punga ut med drygt 17tusen. Vinner jag på min julkalender triss den högsta vinsten så behöver jag inte be dem…men otur i spel och tur i kärlek sägs det. Men jag har otur i båda. Otur i spel och otur i kärlek.

Sista veckan i skolan går vi in i nu och julveckan. Måste köpa julklappar också. Gör det på fredag efter alla räkningar är betalda.
Imorgon är det dags för en föreläsning om muntlig redovisning och sen på eftermiddagen ska jag på intervju. Skulle egentligen inte ens söka det jobbet på grund av pendlingen men sen sökte jag det ändå och blev kallad p intervju dagen efter. Sen får vi se vad resten av veckan bjuder på. Får kanske reda på betyget från gestaltningen innan juluppehållet.

blogg familjeliv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *