Våffeldagen

Igår var det våffeldagen. Det är ju så himla gott med våfflor. Dock ganska onyttigt så jag gjorde ett lite nyttigare alternativ med mina våfflor.

Här kommer ett utav mina recept:

Nyttiga mandelvåfflor
3 stycken

Ingredienser
1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl vatten
30 gram smält kokosfett
2 stora ägg

Gör så här
Blanda mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, vatten och kokosfett och blanda med de torra ingredienserna. Låt stå cirka 15 minuter och grädda sedan i våffeljärnet.

Till det serverade jag jordgubbar, hallon, blåbär och grädde. Så GOTT!

Jordgubbar är nyttiga på flera sätt. Bland annat stärker de immunförsvaret, sänker kolesterolvärdet och har en hög halt av nyttiga antioxidanter. Den är upp till tio gånger högre än i äpplen.

Du har kanske hört att blåbär innehåller gott om antioxidanter. Bland annat innehåller de flavonoider och antocyaner. Det är antocyaniner som ger den blå färgen De innehåller också rikligt med C-, E-, B6-vitamin, kalcium, kalium, fosfor, järn och magnesium. Dessutom innehåller blåbär betakarotener. Blåbär ger gott om vitaminer och mineraler. Blåbär är också fullproppade med vitaminer och mineraler, till exempel C-vitamin, B-vitamin. kalcium, magnesium, kalium och fosfor.

Hallon innehåller mycket C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Dessutom är de fiberrika vilket hjälper till att reglera kolesterolhalten. De är också slemlösande, avgiftande, kan lindra menstruationssmärtor och är inflammationshämmande. Hallon består av 85 procent vatten, resterande är olika sockerarter som glukos, fruktos och sackaros. En portion hallon, 124 gram, innehåller endast 42 kalorier. De innehåller heller inget natrium eller fett.

Jag krossade också lite mörk choklad över för att få den där riktigt lyxiga känslan. Här kommer 6 anledningar till varför mörk choklad är bra.

1. Snällt mot blodsockret. Mörk choklad är därför särskilt bra för diabetiker och överviktiga.

2. Skyddar hjärtat

3. Sänker blodtrycket Det bittra ämnet i choklad, tebromin, tros vara det som håller blodtrycket i schack.

4. Minskar risken för stroke I en studie som omfattade 33 000 medelålders kvinnor i Sverige var det de som åt mest choklad som löpte 20 procent mindre risk för att få en stroke.

5. Bli lyckligare Fettet i chokladen sätter i gång produktionen av ämnena serotonin och endorfin i hjärnan, vilket gör att vi känner oss lugna och glada. C

6. Vitaminer och mineraler Förutom antioxidanter innehåller choklad också en hel del olika mineraler och vitaminer. Zink, natrium, magnesium och kalcium finns i mörk choklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *